Kefir, bitki çayı veya sebze suları değil: İşte doktorların önerdiği en sağlıklı içecek

Doktorlar, Limonlu Suyun Sağlık Üzerindeki Etkilerini Anlatıyor

Doktorlara göre, günlük yaşamınıza ekleyeceğiniz basit bir alışkanlık, sağlığınız üzerinde şaşırtıcı etkiler yaratabilir. Bu alışkanlık, birçok kişinin mutfağında bulunan oldukça sade bir içecekten geçiyor, o da limonlu su. Limonlu suyun yüksek kolesterol, yağlı karaciğer ve kilo problemi gibi sağlık sorunlarının önlenmesinde etkili olabileceği belirtiliyor. Özellikle taze sıkılmış limonlarla hazırlanan bu içecek hem ekonomik hem de ulaşılabilir bir sağlık destekleyicisi olarak öne çıkıyor.

Doktor Eric Berg, bu konudaki detaylı açıklamalarını bir videosunda paylaştı. Berg, limonlu suyu sadece ferahlatıcı bir içecek olduğunu değil aynı zamanda faydalarına dikkat çekti. Limon suyunun etkileri özellikle ketojenik diyet ve aralıklı oruç gibi beslenme programlarıyla birlikte uygulandığında daha belirgin hale geliyor. Berg’e göre, limonun içeriğinde bulunan fitonutrientler karaciğer yağlanmasını azaltma, kolesterolü dengeleme, kan şekerini düşürme ve insülin direncini azaltma gibi çeşitli etkiler sağlayabiliyor.

Limonlu Suyun Faydaları

  • Limonun içerdiği doğal bileşikler karaciğerde biriken yağları azaltmaya yardımcı olur. Özellikle kolin ve safra akışını artıran maddeler, bu süreci destekler.
  • Limon suyu doğrudan kilo verdirmese de, kan şekerini dengelemesi ve insülin direncini azaltması sayesinde kilo verme sürecini dolaylı yoldan destekler.
  • Bazı araştırmalar, limonda bulunan “limonin” gibi bileşiklerin LDL (kötü kolesterol) ve trigliserit seviyelerini düşürebileceğini öne sürüyor.
  • Limon suyundaki sitrat, böbrek taşı oluşumunda rol oynayan oksalatlarla bağlanarak taş oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • C vitamini açısından zengin olan limon, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudu hastalıklara karşı korumak açısından etkilidir.

  • Hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalar, limon suyu tüketiminin yaşam süresini uzatabileceğini ve yaşlanma etkilerini azaltabileceğini göstermektedir.
  • Limon suyunun içeriğindeki fitonutrientlerin bazı kötü huylu hücrelerin büyümesini engelleyebileceği belirtiliyor. Ancak bu, doğrudan tedavi yerine önleyici destek olarak değerlendirilmelidir.
  • Doğal asidik yapısıyla sindirimi kolaylaştırır, bazı mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doktor Berg, limonlu suyun yemeklerden en az 30 dakika önce ya da sonra tüketilmesini öneriyor. Aksi takdirde mide asidini artırarak rahatsızlık yaratabilir. Aynı zamanda diş minesine zarar vermemesi için pipetle içilmesi ve iyi seyreltilmiş olması önemli.

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.