Erzurum’da Türkçe Yaz Okulu

Erzurum’da 15 Ülkeden Kursiyerler Türkçe Yaz Okullarında Buluşuyor

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulları kapsamında 15 ülkeden Erzurum’a gelen kursiyerler, Türkçeyi eğlenceli etkinliklerle öğrenme fırsatı buluyor. Enstitü ile Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATATÖMER) işbirliğinde 15 ülkeden aralarında öğrencilerin de olduğu 15 kursiyer, 1 Temmuz’da Erzurum’a geldi.

Endonezya, Meksika ve Fas gibi ülkelerden gelen kursiyerler, 20 gün süreyle kalacakları kentte Türkçeyi ve Türk geleneklerini eğlenceli etkinliklerle öğreniyorlar. Hafta içi öğlene kadar ATATÖMER’de Türkçe ve geleneksel oyunlar eğitimi alan kursiyerler, öğleden sonra da kentteki tarihi mekanları geziyorlar.

Şehirdeki tarihi ve turistik mekanlarda eğlenceli zaman geçiren öğrenciler, dilini ve geleneklerini öğrendikleri Türkiye’nin gönüllü kültür elçileri olacaklar. ATATÖMER’de Öğretim Görevlisi Dr. Zülal Şenol Ebren, kursiyerlerin Erzurum’un yöresel lezzetlerini beğendiklerini söyledi. Ebren, kursiyerlerle çeşitli etkinlikler yaparak Türkçe öğrettiklerini ve öğrencilerin eğlenerek Türkçe öğrendiklerini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli Adil Güneş ise yaz okullarının Türkiye’de 23 şehirdeki 29 üniversitede devam ettiğini ve toplam 750 öğrencinin katıldığını dile getirdi. Erzurum’a gelen kursiyerlerin Türk kültürünü ve dilini öğreneceklerini belirten Güneş, öğrencilerin burada 22 gün boyunca Türkçe dersleri aldıklarını ve kültürel faaliyetlere katıldıklarını vurguladı.

Endonezya’dan gelen Tanıa Nazrın Nasutıon, “Erzurum’da Türkçe ve Türk kültürünü öğreniyorum. Buradaki müzeleri gezdik, yöresel yemekler yedik. Türk kültürünü çok sevdim, en çok Palandöken’i beğendim çünkü manzarası çok güzel.” ifadelerini kullandı. Fas’tan gelen Noureddin Dahrouch ise Türkçenin önemine vurgu yaparak, “Türkiye’de büyük İslam tarihi var. Müslümanlar olarak birbirimizi anlamamız önemli, Türkçe öğrenmek de bu anlamda önemli.” dedi.

Meksika’dan gelen Uçak Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Roberto Eduardo Castro Lopez ise Türkiye’yi çok sevdiğini ve burada Türk kültürünü keşfettiğini belirtti. Doğu Afrika ülkesi Burundi’den gelen Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Arıella FatumaUwıntore ise Türkçesini geliştirmek için Erzurum’a geldiğini ve şehri harika bulduğunu ifade etti.

Related Posts

Murat Çalık’ın annesi ve eşine ziyaret izni çıktı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın annesi Gülseren Çalık ve eşi Zehra Çalık için ziyaret izni çıktı.

Sıcak hava etkili oldu: Cadde ve sokaklar boş kaldı

Sıcak havanın etkili olduğu Kırklareli’de cadde ve sokaklar boş kaldı.

250’den fazla mağazası olan şirket batmak üzere! Resmen iflasın eşiğine geldi

Almanya’da faaliyet gösteren ünlü perakende zinciri resmen iflasın eşiğine geldi. Şirket yeniden yapılanma sürecine girerek yönetici atadı.

Pamukova’dan Yangın Ekibine Destek

Pamukova, Geyve’deki orman yangınına müdahale eden ekiplere sıcak simit ve ikramda bulundu.

Erzurum’da Türkçe Yaz Okulu

15 ülkeden kursiyerler, Erzurum’da Türkçeyi eğlenceli etkinliklerle öğreniyor.

İşte, tatile giren TBMM’nin üçüncü yasama yılı karnesi! Her şey, Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasıyla başladı…

TBMM’nin 28’inci Dönem Üçüncü Yasama Yılı, Genel Kurul’un birleşiminin tamamlanmasıyla sona erdi ve TBMM tatile girdi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’deki yeni yasama yılının açılışında Genel Kurul’da sürpriz şekilde DEM Partili yöneticilerle tokalaşmasının yankılarıyla başlayan yasama yılına, “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırılan ve komisyon kurulma aşamasına ulaşan gelişmeler damgasını vurdu.