EKK’dan TROY kart açıklaması: Atılacak adımlara ilişkin yol haritası üyelerle paylaşılmıştır

TROY Kartı ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Hakkında Açıklamalar Yapıldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olarak bilinen TROY kartının finansal altyapısının güçlendirilmesi için atılan adımlar değerlendirildi. Aynı zamanda TROY’un kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla planlanan adımlar Kurul üyeleriyle paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen EKK toplantısında, geçen yıl elde edilen önemli kazanımların kararlı bir şekilde ve koordineli olarak hayata geçirilen ekonomi programı sayesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Gelecek yıllarda da enflasyonla mücadele ve diğer kazanımların ileriye taşınması hedefiyle çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Buna ek olarak, bölgesel kalkınmaya verilen önem, bölgelerin potansiyelleri göz önünde bulundurularak belirlenen politika adımlarıyla destekleneceği ifade edildi. Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında ise tüm illerin kaynaklarının harekete geçirilmesi için program ve projelerin hayata geçirileceği açıklandı.

Konya’da gerçekleştirilen EKK toplantısında, tarım sektöründe verimliliği artırma ve gıda arz güvenliğini sağlama gibi stratejik hedeflere odaklanılarak, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve sosyal refahın geniş kitlelere yayılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Ekonomimizin rekabet gücünü artırmak amacıyla yapılan yapısal reformların hızlandırılması ve finansal altyapımızın güçlendirilmesi için atılan adımların gözden geçirildiği toplantıda, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olan TROY kartına ilişkin daha da genişletici adımların atılacağı vurgulandı.

EKK toplantılarında enflasyonla mücadele ve sürdürülebilir kapsayıcı büyüme vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmaların yakından takip edileceği ve Türkiye’nin geleceğine yönelik yapısal reformlar konusunda iş birliği ve koordinasyonun devam edeceği belirtildi.

Related Posts

Ücretli çalışan sayısında artış! Yıllık yüzde 2,4 yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayını Ücretli Çalışan İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2025 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı …

TPAO’ya Adıyaman’da 10 yıllık petrol izni!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Adıyaman’daki 5.214 hektarlık sahasında petrol işletme ruhsatı, 14 Haziran 2035’e kadar uzatıldı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Rüzgârdan elde edilen elektrik üretimi 23 yılda 590 kat arttı

Türkiye’deki rüzgâr santrallarının 2002 yılındaki toplam kurulu gücü 19 MW iken rüzgâr gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının yatırıma dönüştürülmesi amacıyla politikalar ve uygulamalar geliştirildi. Kısa adı YEKDEM olan Yenilenebilir Enerji …

İsrail-İran savaşı faiz planını altüst etti!

İsrail’in İran’a yönelik saldırısıyla tırmanan jeopolitik gerilim, Türkiye ekonomisinde toparlanma beklentilerine darbe vurdu. Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, son gelişmeler, enerji fiyatlarında yükselişi tetikleyerek Türkiye’de enflasyon ve …

3 milyon TL’ye 32 günde rekor faiz: Bir bankada oran 53’e çıktı

Merkez Bankası’nın 19 Haziran’da açıklayacağı faiz kararı öncesinde mevduat faiz oranlarında dikkat çekici bir hareketlilik yaşanıyor. Peki, şu anda en yüksek faiz oranı hangi bankada? 3 milyon TL’nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? İşte 14 Haziran itibarıyla güncel mevduat faiz oranları ve 3 milyon TL’lik birikimin aylık kazancı.

İsrail-İran gerilimi piyasaları salladı: Borsa çakıldı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 3,71 düşüşle 9.166,80 puandan başladı. Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,71 değer kaybederek 9.520,22 puandan tamamladı. EN ÇOK GERİLEYEN SEKTÖR …