Başkasının bebeğini doğurdu

Monash IVF’ten Skandal Açıklama: Kadın Başka Bir Ailenin Bebeğini Doğurdu

Avustralya‘nın önde gelen tüp bebek merkezlerinden Monash IVF, Brisbane’deki kliniğinde akılalmaz bir hata yapıldı. Tüp bebek merkezi bir kadına yanlışlıkla başka bir ailenin embriyosunun transfer edildiğini ve kadının başkasının bebeğini doğurduğunu açıkladı.

BAŞKASININ BEBEĞİNİ DOĞURDU

CNN International’da yer alan habere göre; skandal şubat ayında çocuk sahibi olan biyolojik ebeveynlerin kalan embriyolarının başka bir tüp bebek merkezine transfer edilmesini istemesiyle ortaya çıktı. Monash IVF, yaptığı açıklamada “Beklenen embriyo sayısının aksine, biyolojik ebeveynlere ait olmayan fazladan bir embriyo depoda yer almaktaydı” ifadelerine yer verdi. Yapılan incelemeler sonucunda klinik, bir başka kadından alınan embriyonun yanlışlıkla çözülerek doğum yapan kadının rahmine transfer edildiğini doğruladı.

“İNSAN HATASI”

Tüp bebek merkezi başkasının bebeğini doğuran kadından özür diledi ve karışıklığın “insan hatası” olduğunu ifade etti. Merkez, ülkede ilk olduğu düşünülen hata nedeniyle personelin “perişan” olduğunu söyledi. Olayın ardından bir hafta içinde, çocuk sahibi olan çift bilgilendirildi. Monash IVF CEO’su Michael Knaap, yaşanan hata nedeniyle üzgün olduklarını ve hastalarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Knaap, “Hepimiz bu durum sebebiyle büyük üzüntü içerisindeyiz ve bu olaydan etkilenen herkesten özür dileriz.” dedi.

Monash IVF, çiftlerin mahremiyetine saygı göstererek, söz konusu çiftlerin isimlerini açıklamadı, ayrıca bebeğin ne zaman doğduğu veya çocuğun velayetinin kimde olduğuyla ilgili sorulara da yanıt vermedi.

“EMSALİ YOK”

Knaap, “Avustralya’da bunun için yasal bir emsalimiz yok. Yasalarımız, biyolojik ebeveynlerin bir çocuğun yasal ebeveynleri olduğunu varsayar, ancak genetik ebeveynler embriyolarının kullanılmasına izin vermediğinde bu itiraz edilebilir.” dedi. Olay, Queensland’in Üreme Teknolojisi Akreditasyon Komitesi’ne de bildirildi.

Monash IVF, 2023 yılının ağustos ayında da eski hastalarından 700’den fazla kişiyle, hatalı genetik test nedeniyle 56 milyon dolarlık bir tazminat anlaşması yapmıştı. Bu toplu davada şirketin test ettiği embriyoların yaklaşık yüzde 35’inin genetik olarak anormal olduğu öne sürülmüştü. Monash IVF ise anlaşmaya varıldığını kabul etmesine rağmen herhangi bir sorumluluk kabul etmediklerini vurgulamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.