Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünler Hakkında Bakanlıktan Açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehlikeye atan taklit ve tağşiş ürünler ile ilgili yeni bir duyuru yayınladı. Yayınlanan listede bazı firmaların köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanatlı et, baş eti ve tek tırnaklı et kullandığı belirtildi.

Son yapılan denetlemelerde dana kıyma, köfte, sucuk, kebap gibi ürünlerde tek tırnaklı hayvan eti, kanatlı eti, gıda boyası ve sakatatın kullanıldığı tespit edildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

  • “BOLU SUCUK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ tarafından üretilen BOLU SEBEN ET marka sucuklarda sakatat (baş eti) tespit edildi.”
  • “FERİHA GIDA ÜRÜNLERİ ANONİM ŞİRKETİ tarafından üretilen FERİHA RESTO ŞEFLERİN TERCİHİ marka sucuklarda mekanik ayrılmış kanatlı eti tespit edildi.”
  • “ÇATALBAŞ PETROL GIDA İNŞAAT HAYVANCILIK TARIM ÜRÜNLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. tarafından üretilen KÖFTECİZADE marka piliç köftede gıda boyası tespit edildi.”

Related Posts

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.