Aort damarı yırtılmasında ölüm riski var mıdır? Aort anevrizması ölümcül mü?

Sırrı Süreyya Önder Kalp Krizi Geçirdi ve Hastaneye Kaldırıldı

Kalp krizi geçiren DEM Parti İstanbul Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder acil olarak hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunda hala ciddi bir tehlike bulunmaktadır.

Aort Damarı Yırtılmasında Ölüm Riski

  • Aort diseksiyonu vakaları: Aort diseksiyonu vakalarının yaklaşık %40’ı ani ölümle sonuçlanır. Geri kalan %60’lık kesimde ise tedavi şansı, aort diseksiyonunun tipine, yaygınlığına ve hastaneye ulaşma hızına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.
  • Aort anevrizması vakaları: Kalpten çıkan aort damarındaki anevrizma, damarın yırtılmasına yani disseksiyona neden olabilmektedir. Bu nedenle aort anevrizması, mutlaka ameliyatla tedavi edilmesi gereken ölümcül bir hastalıktır. Yırtılmamış aort anevrizması ameliyatının ölüm riski %10’un altında iken, yırtılmış aort anevrizması ameliyatının ölüm riski %90’a kadar çıkmaktadır.

Detaylı bilgi ve yardım için buraya tıklayabilirsiniz. Unutmayın, sağlığınızı önemseyin!

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.