Türkiye’den bilim insanları ABD’nin lider üniversitesiyle geleceğin kanser tedavilerini geliştirecek

İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital, Pennsylvania Üniversitesi ile Yaptıkları İş Birliğiyle Kanser Tedavisinde Yenilikler Peşinde

İstinye Üniversitesi, Liv Hospital ile Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı önde gelen Perelman Tıp Fakültesi arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde dirençli kanser tedavisinde yeni yöntemler geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Türkiye’de üretilebilecek hücrelerin de kullanılması planlanıyor.

Türk Hekimler Uluslararası Uygulamaları Yakından İnceleyecek

Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının görüş ve değerlendirmelerinden faydalanacak olan İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimleri, uluslararası meslektaşlarıyla etkileşime geçerek alanlarında ilerleme kaydedecek.

“Bilimsel İş Birlikleri Sağlık Sektöründe Dönüşüm Sağlıyor”

Ortak biyomedikal araştırmalar için sağlam bir temel oluşturulacak olan iş birliği, bilgi üretimini, inovasyonu ve insan sağlığına katkıyı amaçlıyor. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, iş birliğinin sağlık sektöründe ilerlemenin anahtarı olduğunu vurguluyor.

Hücre Üretimi Türkiye’de Yapılacak

Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Pennsylvania Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin Türkiye’de öncü bir adım olduğunu belirterek, hücre tedavisinde kullanılan hücrelerin Türkiye’de üretileceğini açıklıyor.

Geleceği Planlayan Bir Vizyonla Hareket

Liv Hospital Grup Koordinatörü ve İstinye Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Meri İstiroti, bu iş birliğinin Türkiye’nin sağlık alanındaki uluslararası konumunu güçlendireceğine inanıyor. İstiroti, iş birliğinin sadece kurumlar için değil, aynı zamanda hastalar, öğrenciler ve genç araştırmacılar için de fırsatlar yaratacağını vurguluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Bakanlık yeni liste yayınladı: Milyonlarca insana sucuk, köfte diye neler yedirdikleri açıklandı

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.