Mühendis Kavurmacı Oldu

elektronik mühendisi ve BLDC motor tasarım uzmanı olan genç, 4 yıl sektörde çalıştıktan sonra umduğunu bulamayınca kavurmacı dükkanı açarak, hizmet sektörüne girdi.

BLDC (fırçasız doğru akım motoru) motor tasarım uzmanı mühendis 27 yaşındaki Hüseyin Çaykara, üniversiteden mezun olduktan sonra mühendis olarak 4 yıl boyunca sektörde çeşitli firmalarda çalıştı. Bu süreçte birçok kursu da başarı ile bitiren Çaykara, BLDC motor tasarımı konusunda ise uzmanlaştı. Türkiye’de henüz BLDC motorlara gerekli ilginin gösterilmediğini ve iş imkanlarının henüz kısıtlı olduğunu ifade eden Çaykara, kasap olan babasından esinlenerek Samsun’un ilk kavurmacı dükkanını açarak hizmet sektöründe şansını denedi. Kısa sürede işleri rayına koyan Çaykara, mühendis titizliği ile hazırladığı kavurmaları müşterilerine servis ediyor.

“BLDC motor tasarımı üstüne ilerlemek istiyordum, kavurmacı oldum”

Geleceğin hareket kaynağı olarak nitelendirilen fırçasız doğru akım motoru üzerine ilerlemek istediğini ancak Türkiye’de bu alanda çalışmak için kısıtlı imkan olduğunu dile getiren Hüseyin Çaykara, “Elektrik-elektronik mühendisiyim. 4 sene boyunca çeşitli firmalarda mühendis olarak çalıştım. Hatta bu çalışma esnasında çeşitli kurslara da katılarak sertifikalar aldım. İleri seviye BLDC motor tasarım üzerinde uzmanlaştım. Şu anda maalesef mühendislik sektöründe devam edemiyorum. Ben de bir girişimde bulunarak kavurmacı dükkanı açtım. Şu anda kavurmacı işletiyorum ama ilerleyen dönemde kendi mesleğim olan mühendisliğe geri dönmek istiyorum. Mühendislikte aradığım değeri bulamadım. İleri seviye BLDC motor tasarım uzmanıyım. Bu henüz ülkemizde çok yeni bir alan. Bu alanda çok ilerlemek istiyordum ama ülkemizde çok iş ve imkan yok. Ben de baba mesleği olan kasaplıktan ilham alarak kavurmacı açma fikrini hayata geçirdim. Samsun’da ben açana kadar kavurmacı hiç yoktu. Allah’a şükür kavurmacılıkta da umduğumu buldum ve şu anlık işlerimiz güzel gidiyor” dedi.

“En iyi kavurma, kısık ateşte kendi yağında pişen kavurma”

İyi kavurma yapmanın sırlarını da aktaran Çaykara, “Kavurma yaparken de mühendislikten kalma alışkanlıklar oluyor. O nedenle tezgahımı açık, görülebilir tezgah yaptım. Tamamen şeffaf çalışıyorum. Mutfağımda da mühendislik izlerini yaşatıyorum. Yaptığım aşçılık ile bugün yediğiniz kavurma ile ertesi gün yediğiniz kavurma arasında hiçbir fark göremezsiniz. İyi bir kavurmanın sırrı, hayvanın kendi yağında ve kısık ateşte pişirmektir. Kavurma yaparken etin neresini kullanacağını bilmeniz de önemli. Kıymalık etten kavurma yapmaya kalkarsanız tabii ki lezzetli olmaz. Kısık ateşte, hayvanın kendi yağıyla ağır ateşte pişen kavurma oldukça lezzetli oluyor” diye konuştu. – SAMSUN

Related Posts

Balıkesir’de Araç Sayısı 671 Bin 58’e Ulaştı

Temmuz ayında Balıkesir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 671 bin 58’e yükseldi. Türkiye’de 257 bin 471 araç kaydedildi.

ABD’nin ticari ham petrol stokları 6 milyon varil azaldı

ABD’nin ticari ham petrol stokları 6 milyon varil azaldı

Suriye’den Türkiye’ye flaş yasak: 20 ürünün ithalatı durduruldu

Suriye, Türkiye’den dondurulmuş piliç başta olmak üzere domates, üzüm, tavuk, yumurta ve toplam 20 ürünün ithalatını süresiz olarak yasakladı. Karar, Suriyeli üreticiyi koruma ve gıda güvenliğini sağlama gerekçesiyle alındı.

Memleketine bile gidemeyen asgari ücretliye AKP’nin müjdesi bu olur! Gidiş-dönüş 48 bin lira

Ekonomik krizin sona ermediği Türkiye’de iktidar partisi AKP tarafından ‘ekonomi alanında iyileştirmeler (!)’ devam ediyor. Ara zammın yapılmadığı asgari ücretliler enflasyon canavarı karşısında yaşam savaşına devam ederken hayatlarını sadece temel …

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk: Emanete fındık bırakmayın, fiyat 300 TL’yi aşacak

Ali YAZAN – ORDU / YENİÇAĞ Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu yılki fındık rekoltesinin 350 bin ton civarında gerçekleşebileceğini belirten Şanlıtürk, fiyatlara ilişkin dikkat çeken bir öngörüde bulundu. “NİSAN’DAKİ DON REKOLTEYİ VURDU …

Çiftçiler dert yandı: Ayağıma sıfır ayakkabı almadım, oğlanın gönderdiğini giyiyorum

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve ilçelerde üreticilerle bir araya gelerek çiftçinin artan maliyetler, düşük alım fiyatları ve don felaketi sonrası yaşadığı kayıpları dinledi. Gürer, “Çiftçi icralık olmuş, üretici kazanamıyor, tüketici pahalıya ürün alıyor” diyerek iktidarın tarım politikalarını eleştirdi.