Mühendis Kavurmacı Oldu

elektronik mühendisi ve BLDC motor tasarım uzmanı olan genç, 4 yıl sektörde çalıştıktan sonra umduğunu bulamayınca kavurmacı dükkanı açarak, hizmet sektörüne girdi.

BLDC (fırçasız doğru akım motoru) motor tasarım uzmanı mühendis 27 yaşındaki Hüseyin Çaykara, üniversiteden mezun olduktan sonra mühendis olarak 4 yıl boyunca sektörde çeşitli firmalarda çalıştı. Bu süreçte birçok kursu da başarı ile bitiren Çaykara, BLDC motor tasarımı konusunda ise uzmanlaştı. Türkiye’de henüz BLDC motorlara gerekli ilginin gösterilmediğini ve iş imkanlarının henüz kısıtlı olduğunu ifade eden Çaykara, kasap olan babasından esinlenerek Samsun’un ilk kavurmacı dükkanını açarak hizmet sektöründe şansını denedi. Kısa sürede işleri rayına koyan Çaykara, mühendis titizliği ile hazırladığı kavurmaları müşterilerine servis ediyor.

“BLDC motor tasarımı üstüne ilerlemek istiyordum, kavurmacı oldum”

Geleceğin hareket kaynağı olarak nitelendirilen fırçasız doğru akım motoru üzerine ilerlemek istediğini ancak Türkiye’de bu alanda çalışmak için kısıtlı imkan olduğunu dile getiren Hüseyin Çaykara, “Elektrik-elektronik mühendisiyim. 4 sene boyunca çeşitli firmalarda mühendis olarak çalıştım. Hatta bu çalışma esnasında çeşitli kurslara da katılarak sertifikalar aldım. İleri seviye BLDC motor tasarım üzerinde uzmanlaştım. Şu anda maalesef mühendislik sektöründe devam edemiyorum. Ben de bir girişimde bulunarak kavurmacı dükkanı açtım. Şu anda kavurmacı işletiyorum ama ilerleyen dönemde kendi mesleğim olan mühendisliğe geri dönmek istiyorum. Mühendislikte aradığım değeri bulamadım. İleri seviye BLDC motor tasarım uzmanıyım. Bu henüz ülkemizde çok yeni bir alan. Bu alanda çok ilerlemek istiyordum ama ülkemizde çok iş ve imkan yok. Ben de baba mesleği olan kasaplıktan ilham alarak kavurmacı açma fikrini hayata geçirdim. Samsun’da ben açana kadar kavurmacı hiç yoktu. Allah’a şükür kavurmacılıkta da umduğumu buldum ve şu anlık işlerimiz güzel gidiyor” dedi.

“En iyi kavurma, kısık ateşte kendi yağında pişen kavurma”

İyi kavurma yapmanın sırlarını da aktaran Çaykara, “Kavurma yaparken de mühendislikten kalma alışkanlıklar oluyor. O nedenle tezgahımı açık, görülebilir tezgah yaptım. Tamamen şeffaf çalışıyorum. Mutfağımda da mühendislik izlerini yaşatıyorum. Yaptığım aşçılık ile bugün yediğiniz kavurma ile ertesi gün yediğiniz kavurma arasında hiçbir fark göremezsiniz. İyi bir kavurmanın sırrı, hayvanın kendi yağında ve kısık ateşte pişirmektir. Kavurma yaparken etin neresini kullanacağını bilmeniz de önemli. Kıymalık etten kavurma yapmaya kalkarsanız tabii ki lezzetli olmaz. Kısık ateşte, hayvanın kendi yağıyla ağır ateşte pişen kavurma oldukça lezzetli oluyor” diye konuştu. – SAMSUN

Related Posts

DİSK-AR: Enflasyonun ilk 4 ayda yarattığı erime 176 milyar 600 milyon TL!

DİSK-AR: Enflasyonun ilk 4 ayda yarattığı erime 176 milyar 600 milyon TL!

Trump, İsviçre ekonomisini köşeye sıkıştırdı

İsviçre’de bir restorana gitmek, birçok turist için bütçeyi aşan bir deneyim haline geldi. Özellikle Almanya’dan gelen ziyaretçiler, Zürih’te sipariş ettikleri bir Zürcher Geschnetzeltes adlı yemeğine neredeyse 43 dolar ödemek zorunda kalabiliyor. Bu …

Emeklilerin gözü promosyonlarda! Bankalarda yarış kızıştı: İşte en yüksek ödeme tutarı

Temmuz ayına yaklaştıkça bankalar emekli müşterileri için yeni promosyon kampanyalarını duyurmaya başladı. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emeklilerin 4 aylık zam farkı belli olmuştu. Ekstra gelir elde etmek isteyen emekliler bu süreçte bankaların promosyon kampanyalarını araştırmaya başladı. Peki en yüksek ödeme tutarı ne kadar oldu? Temmuzda maaşlara yapılacak zam sonrası promosyonlar ne kadar artar? İşte cevabı…

SGK resmen açıkladı: Yıpranma payı kaldırıldı, yüzlerce mesleğin emeklilik süresi uzayacak

SGK, yüzlerce meslek grubunun ‘yıpranma payı’ kullanımına kısıtlama getirdi. Alınan karar sonucunda yüzlerce mesleğe yıpranma payı hakkından faydalanabilmek için ‘ispat zorunluluğu’ getirildi.

Mısır özel sektöründe son 4 ayın en sert daralması

Mısır’da petrol dışı özel sektör faaliyetleri, Nisan 2025’te son dört ayın en sert daralmasını yaşadı. S&P Global tarafından açıklanan Satın Alma Yöneticileri Endeksi 49,2’den 48,5’e gerileyerek sektördeki baskının arttığını ortaya koydu. Hem …

Bakan Şimşek Endonezya Maliye Bakanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Mulyani Indrawati ile görüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir