2 bin 500 yıllık mezarda metal işleme atölyesi sahneleri bulundu

Mezar, MÖ 1. binyılın ortalarında İtalya’da büyük bir uygarlık kuran ancak zamanla Romalılar tarafından fethedilen Etrüskler tarafından inşa edilmiş. Mezarın duvarları parlak kırmızı renkte resimlerle süslenmiş ve içerisinde kadın ve erkek figürleri, müzik eşliğinde dans eden insanlar ve bir flütçü dikkat çekiyor.

Mezarın en dikkat çekici sahnelerinden biri, bir metal işleme atölyesini tasvir eden duvar resmi oldu. Floransa Ulusal Arkeoloji Müzesi Müdürü ve kazı ekibinin lideri Daniele Federico Maras, bu sahnenin, mezarın ait olduğu ailenin metal ticaretiyle ilgilendiğini gösterdiğini belirtti. “Bu tasvir, bu ailenin büyük ihtimalle metal işleme ve ticaretiyle zenginleştiğini gösteriyor” dedi.

CENAZE RİTÜELLERİ RESMEDİLMİŞ OLABİLİR

Duvar resimlerinde yer alan dans ve müzik sahneleri, uzmanlar tarafından cenaze törenlerini betimleyen sahneler olarak yorumlanıyor. Maras, “Bu tarz sahneler, bilim insanları tarafından ailenin cenaze törenlerinde gerçekleşen ritüelleri tasvir eden sahneler olarak kabul ediliyor” dedi.

Mezarın içindeki insan kalıntıları ve mezar eşyalarının eksik olması, buranın zamanla yağmalandığını düşündürüyor. Ayrıca, mezarın üstünde önceden çökmüş başka bir mezarın bulunması, yapının kötü durumda olduğunu gösteriyor.

6 BİN 500 MEZAR ARASINDA ÖZEL KEŞİF

Keşif, Roma’nın 72 km kuzeybatısındaki Tarquinia nekropolünde yapıldı. Maras’a göre bu bölgede şimdiye kadar 6.500 mezar tespit edildi ve sınıflandırıldı. Ancak bunlardan sadece 200’ünde duvar resimleri bulunuyor ve yalnızca birkaç düzinesi ziyafet, dans, spor, mitoloji ve yeraltı dünyası sahneleri içeren figüratif tasvirler barındırıyor.

Mezarın keşfi 2022 yılında gerçekleşmiş olsa da, kazı ve analiz çalışmaları yakın zamanda tamamlandı. Şu anda ekip, mezarın duvar resimlerini daha ayrıntılı incelemek için multispektral görüntüleme teknolojileri kullanmayı planlıyor. Bu yöntemle zamanla kaybolmuş renk pigmentlerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Related Posts

HIDRELLEZ TARİHÇESİ VE KÖKENİ || Hıdrellez nasıl ortaya çıktı, hikayesi nedir? Hıdrellez neden kutlanır?

Hıdrellez hikayesi ve anlamı, günün merak edilen konu başlıklarından biri. Anadolu’da, aharın habercisi “Hıdırellez”, asırlardır nesilden nesile aktarılıyor. Bu özel gün Türkiye ile Kuzey Makedonya’nın ortak çalışması sonucu 2017’de ‘UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne kaydettirilen Hıdırellez, kutlamalarla da gelecek nesillere aktarılıyor. Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle Hıdırellez Bayramı 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanıyor. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez olarak anılan bu günle ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. Peki Hıdrellez nasıl ortaya çıktı, hikayesi nedir? Hıdırellez İlyas ve Hızır kimdir, neden buluşur? İşte ayrıntılar…

10 bin AKUB üyesi görev başında

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde 10 bin AKUB (Arama Kurtarma Birimi) üyesinin her an göreve hazır olduğunu söyledi.

Küçük Asya Umay, Babasıyla Birlikte Trafik Denetimi Yaptı

Küçük Asya Umay trafik polisi babasıyla beraber denetim yaptı Çocuk Bayramında babasıyla beraber trafik polisliği yaptı -Trafik polisi babasıyla denetim yapan Asya Umay, hız sınırını aşan sürücüye ceza kesti ÇANAKKALE – Çanakkale’de polis memuru …

Edebiyat Fakültesinde “Timur ve Dönemi” tartışılacak

 Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi iş birliğinde “Timur ve Dönemi  Sempozyumu” düzenlenecek.

Hayrullah Kefoğlu mezunu öğrenciler öğretmenleri için eylemde!

Öğretmenlerine sahip çıkan liselilerden boykot, Bakanlığa net mesaj: Bu atamaları kabul etmiyoruz!

Sağlık-Sen Üyeleri Hukuki Danışmanlık İçin Buluştu

TÜRKİYE’nin dört bir yanında Sağlık-Sen üyelerine hukuki danışmanlık veren avukatlar, Sağlık-Sen Genel Merkezi’nde buluştu. Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “63 avukatımızla Türkiye’nin en güçlü hukuk departmanına sahibiz. Sağlık ve sosyal hizmet …